Johan Wallin, konstruktör

"Belöningen är det färdiga projektet och att få se det på plats"

 

Johan Wallin jobbar som konstruktör på division Anläggning. Det har han gjort sedan mitten av 2018. Här gör han både statiska beräkningar och ritningar till fabrik och montage.

- På anläggning har vi lite mindre projekt, så vi konstruktörer kan ta helheten i projekten, berättar han.

Han kom till Abetong via sitt examensarbete, eller rättare sagt examensarbeten, för han har gjort två på Abetong, ett som högskoleingenjör och ett som magister. 

- Under den här tiden var det ett jobb ledigt som konstruktör på anläggningsdivisionen och eftersom jag gjorde mina examensarbeten just här så hade jag god inblick i vad man gjorde inom divisionen och ett stort kontaktnät och det blev naturligt att jag sökte jobbet, berättar han.

Vad är roligast i jobbet som konstruktör?

- Det är nog att jag får vara med hela tiden, från anbudsskedet till färdigt projekt. Belöningen är det färdiga projektet och att få se det på plats och veta att man har varit med och skapat detta. Sedan gillar jag även problemlösningen under resans gång. 

Vad är det som gör att du trivs på Abetong?

- Arbetsklimatet och arbetsuppgifterna. Jag har trevliga arbetskamrater, som jag trivs och har roligt tillsammans med och mina arbetsuppgifter är utvecklande och varierande. 


Vad utmärker Abetong som arbetsgivare tycker du?

- Abetong värnar om sina anställda, det finns en öppenhet för nya idéer och jag känner att man kan utvecklas här.

På tal om utveckling, du har precis deltagit i ett internt ledarskapsprogram, berätta lite om det.

- Jag deltog i Talent Development Programme, ett sex månader långt utbildningsprogram mot ledarskap, projektledning och affärssimulering. Programmet varvades med workshops och föreläsningar i sex olika block. En väldigt bra utbildning med bra innehåll, där man fick reflektera över sitt agerande mot teorier. Vi var totalt 17 personer från de olika bolagen inom HeidelbergCement Northern Europe som ”träffades”, mest via Teams, vid tio olika tillfällen. Alla hade olika erfarenheter och arbetade i olika funktioner i olika bolag, så det var jätteintressant att lära känna dem och få deras perspektiv. Även om vi bara träffades en gång fysiskt så fick vi en bra sammanhållning. 
 

Här hittar du en lista över lediga jobb