Emma Östensson, säljare

"Det går sällan en enda dag utan att jag lär mig något nytt"

Emma har arbetat som säljare och projektledare på Abetongs lantbruksdivision sedan hösten 2011.

- Jag är uppvuxen på en gård med hästuppfödning och spannmålsproduktion. Jag valde att söka mig till naturbruksgymnasium och sedan vidare till Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala där jag läste till Teknikagronom, berättar Emma. 

Efter examen flyttade Emma till Nyköping och jobbade med förprövning av djurstallar. Efter ett tag startade hon egen firma och jobbade som byggkonsult under 4 års tid. När sedan möjligheten att börja på Abetong dök upp, tvekade hon inte att hoppa på det tåget. 

- Abetong hade ett rykte om sig att leverera kvalitet och ha ett brett sortiment. Här ville jag gärna jobba. 

Emma sitter på Abetongs säljkontor i Uppsala tillsammans med kollegan Peder. Säljområdet är stort, det omfattar Uppland, Västmanland, Värmland, Örebro, Sörmland, Stockholm samt delar av Dalarna och Gävleborgs län. Kunderna är i huvudsak lantbrukare inom animalie- och cerealieproduktion men även hästägare och aktiva inom små industrier vänder sig till Abetong.  

Jobbet som säljare och projektledare på Abetong innebär både små och stora utmaningar och ibland måste kreativiteten flöda för att hitta den mest optimala lösningen. 

- Ofta har kunden en idé som vi gemensamt reviderar så att det passar våra produkter och de behov som kunden har. Inga projekt ser exakt lika ut, men vi har en hel del referenser att utgå ifrån för att underlätta vägen fram till respektive kunds drömbyggnad. 

Det bästa med jobbet att det är omväxlande och fritt tycker Emma. Och det går sällan en enda dag utan att hon lär sig något nytt. 

- Abetong är en trygg och solid arbetsgivare som är mån om att personalen får det stöd som den behöver. Jag upplever även att det finns stora möjligheter att ta egna initiativ och att man kan lita på att kollegorna finns till hands när det dyker upp frågetecken. Kunskapsbanken är otroligt stor bland mina kollegor.

I februari 2021 fick Emma möjlighet att byta tjänst inom Abetong. Hon arbetade en tid som projektledare inom anläggningsdivisionen. 

- I och med att Abetong är en stor arbetsgivare med många olika verksamhetsområden så finns goda möjligheter att byta tjänst och på så sätt lära sig nya områden och nya kollegor. 

Efter en tid inom anläggningsdivisionen fick Emma möjlighet att byta tillbaka till lantbruksdivisionen igen och sin gamla roll som säljare:

- Jag upptäckte att det var det jag gillade bäst
 

Här hittar du en lista över lediga jobb.