Att jobba hos oss

Vi bygger ett hållbart samhälle

Tänk dig ett modernt samhälle utan betong. Det är nästan en orimlig tanke. Betongen finns till exempel i bostäder, broar, behållare och vägar. Materialet har en oöverträffad livslängd med flera hållbarhetsfördelar ur ett livscykelperspektiv, bland annat en god värmelagrande förmåga. 

På Heidelberg Materials får du var med och bidra till ett funktionellt samhälle med ett starkt fokus på miljöfrågor. Det är självklart för oss att verka för ett långsiktigt hållbart samhälle, där vi bidrar med både våra produkter och vår expertkunskap. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här. 

Ett stimulerande arbetsklimat 

Heidelberg Materials Precast Abetong är ett företag i ständig utveckling. Samtidigt har vi en lång tradition i branschen. Många av våra medarbetare trivs, och stannar länge. Vi uppmuntrar ett vänligt och prestigelöst arbetsklimat, där vi bemöter varandra med respekt. Vi ställer krav på våra medarbetare, och uppmuntrar initiativförmåga och egen drivkraft. Oavsett om du är nyutexaminerad eller mer rutinerad så ges du ansvar och utmaningar där du får möjlighet att visa din kompetens.

Säkerhet och hälsa har högsta prioritet

Vi arbetar med tung industri och lägger största vikt vid säkerhetsfrågor för både våra medarbetare och andra som kommer i kontakt med vår verksamhet. Vi har ett långtgående säkerhetstänk som ska vara en självklar del av vardagen för våra medarbetare. Genom ett proaktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete förebygger vi risker för ohälsa, skador och olycksfall på arbetsplatserna. 

Kompetensutveckling 

Att du som medarbetare får chans att vidareutvecklas i ditt arbete är viktigt för oss. Som företag behöver vi ständigt bli bättre, och det är medarbetarna som hjälper oss att lyckas. Hos oss får du möjlighet att växa och vidareutvecklas på din nuvarande tjänst eller kanske in i en ny roll. Du bidrar aktivt till din egen utveckling inom företaget. Vi har ett antal interna utbildningsprogram, till exempel Young Potential Development Programme som tar tillvara kompetensen hos yngre talanger.

Ingenjörer utan gränser

Vill du göra skillnad i världen - på arbetstid? På Abetong har du möjlighet att göra detta. Sedan september 2020 har Heidelberg Materials - och därmed alla dotterbolag - ett samarbete med Ingenjörer utan gränser (EWB) som gör att du som anställd, på arbetstid kan engagera dig i projekt som EWB driver. Möjligheten gäller för alla anställda. Du måste alltså INTE vara ingenjör. Alla yrkesroller är välkomna.

Läs mer om samarbetet här. 

Värdegrund

Vår värdegrund kallar vi REKO och den ska ta oss mot vår vision, definiera vilken arbetsplats vi vill vara och vilken samarbetspartner vi vill vara. REKO är en förkortning av orden

Vår fortsatta framgång bygger på medarbetare som är REKO och som gillar betong väldigt mycket!

Vill du utvecklas och känna samma passion för betong som vi gör? Välkommen till en framtida karriär hos oss!

 

Läs mer om vår värdegrund REKO här.