Filip praktiserade på Abetong

Filip Bäcklund

När Filip Bäcklund läste sitt andra året på byggprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö gjorde han sin två veckors praktik på Abetong. 

- Jag fick upp ögonen för Abetong när vi gjorde ett studiebesök på företaget med skolan. När det var dags för praktik så kontaktade jag HR-avdelningen, berättar Filip. 

Under sina två veckor fick han följa företagets Lantbruksdivision "från ax till limpa".

- Jag fick följa med säljaren ut på säljbesök och se hur man tar första kontakten och jag fick vara med vid anbudsförfarandet. Därefter fick jag följa en projektledare en dag för att lära mig dennes roll. Projektledaren leder större projekt, de mindre projekten leder säljaren själv. Sedan fick jag sitta bredvid och lära mig från projektörerna på projektavdelningen. Det är det jag är mest intresserad av så det var kul att se hur de jobbar och vilka program de använder. Jag fick också vara med i produktionen samt information om tillhörande funktioner såsom kalkyl och planering, transport och kvalitet samt vara med på ett montage. Jag fick en jättebra inblick i hur allt fungerar.

Till hösten har Filip sökt en CAD-kurs för att få en bredare utbildning. 

- Jag vill allra helst jobba med konstruktion när jag är klar, så jag tänker att den ger mig ännu mer kunskap inom området. 

Filip arbetar nu på Abetong, som projektledare på företagets lantbruksdivision efter några år som konstruktör på samma division. 

Tillbaka till Jobb