Mathias Pettersson, projektledare

”Utmanande, lärorikt och väldigt roligt”

Mathias är en nyfiken person som inte drar sig för att hugga in. Han har en praktisk bakgrund med olika jobb från industrin bakom sig, men också erfarenhet från försäljning och administration. Egentligen var han en projektledartyp redan innan han dök upp på Abetong.

–  Jag gillar att utmanas och hitta lösningar på olika uppgifter. På Abetong får jag verkligen nytta av min personlighet eftersom inget uppdrag är det andra likt. Det blir ofta nya situationer och beslut som ska fattas och jag gillar det verkligen!

Innan Mathias började på Abetong arbetade han på en montagefirma. Här kom han i kontakt med Abetong och utförde som underleverantör olika uppdrag. Efter några års samarbete fick Mathias ett erbjudande att byta jobb.

– Det kändes rätt att gå till Abetong, samtidigt som jag var mån om att ha fortsatt goda relationer med mitt dåvarande arbetsgivare. Men övergången blev bra och jag samarbetar idag med mitt gamla jobb så det finns inga hard feelings.

Förutom själva tjänsten som projektledare lockades Mathias även av att arbeta tillsammans med de personer han lärt känna på Abetong.

– Det är ett fantastiskt härligt gäng på Abetong och vi har väldigt roligt tillsammans. Under mina år på företaget har jag lärt mig väldigt mycket om rollen som projektledare, och jag känner verkligen att man har stora möjligheter att växa både som människa och yrkesperson här. Det är ett stort bolag med goda karriärmöjligheter, men samtidigt väldigt familjärt och tryggt. Den här mixen är väldigt unik.

Så du rekommendera andra att söka jobb på Abetong?

– Hahaha, eh ja, det framgår nog ganska tydligt! Men ärligt talat så trivs jag enorm bra på Abetong och en av våra största styrkor är att vi är bra på att ta hand om varandra. Vi lär oss av varandras kunskaper och kulturen här uppmuntrar till att utveckling, man får lov att testa nya vägar.

– Sedan har vi också ett starkt kundfokus. Vi sätter en ära i att alltid leverera kvalitet och alla anstränger sig verkligen för att göra bra arbeten. När kunderna tackar för ett gott genomfört projekt firar vi framgångarna tillsammans. Alla är lika viktiga i våra projekt och jag gillar det synsättet.

Bra geografiskt läge

Mathias arbetar på Abetongs kontor i Kvicksund, ett par mil från Västerås, ett par mil från Eskilstuna. Det ligger naturskönt vid Mälaren och erbjuder en härlig kontrast till pulsen i de större städerna runt omkring.

– Jag kör till Kvicksund på en kvart och det är skönt att komma dit. Det är väldigt vackert här. Och även om de flesta av mina projekt ligger i Stockholm/Uppsala-området, så befinner jag mig ändå i Kvicksund merparten av veckan. Det är en annan av fördelarna med att jobba på Abetong, man kan planera mycket av sin tid själv och lägga upp en struktur som passar.

Här hittar du en lista över lediga jobb.