Mattias Andersen, projektledare

 "Min arbetsdag ser olika ut hela tiden. Det är något jag gillar"

Mattias började på Heidelberg Materials Precast Abetong i september 2008, samma år som han tog examen som byggingenjör från Växjö Universitet. Under sin tid i företaget har han haft möjlighet att byta tjänst tre gånger.

Mattias startade sin karriär på Precast Abetong som produktionstekniker på licensavdelningen inom division Anläggning. På licensavdelningen säljer man licenser för tillverkning av betongsliprar enligt Precast Abetongs tillverkningssystem. Man hjälper kunder med maskinutrustning och igångkörning.

- Mitt jobb var att hjälpa företagets licenstagare med produktionsrelaterade frågor. Det innebar många resor inom Europa, då jag var borta en vecka i stöten. När vi väntade barn kände jag att jag inte ville vara hemifrån så mycket, berättar Mattias.

Och Mattias hade tur. Det blev en tjänst ledig på projektavdelningen på lantbruksdivisionen, där hans kompis från studietiden fått jobb. Mattias sökte och fick jobbet.

- Jag ville gärna jobba kvar på Abetong, jag trivdes och visste att det var ett bra företag.

Sedan dess har han hunnit med ytterligare ett byte. I februari 2018 började han som projektledare inom lantbruksdivisionen. Det innebär att han både ritar, beställer material och projektleder.  

- Jag tar över projektet från säljaren, som oftast är med på det första byggmötet och sedan släpper projektet till mig, berättar Mattias. 

Beskriv, kort hur en dag på ditt jobb kan se ut?

- Jag anpassar min arbetstid efter hur det ser ut hemma. Ibland är jag på jobbet tidigt ibland sent. Jag har tre barn plus ett bonusbarn hemma. Mitt jobb handlar mycket om två saker; kommunikation och planering. Jag håller löpande kontakt med leverantörer, byggare, kunder, sidoentreprenörer och även internt.  Man kan verkligen säga att jag är spindeln i nätet i mina projekt. Sedan ritar jag också, det som vi kallar ”överbyggnadsritningar”, beräknar materialåtgång och gör beställningar. 

Vad är bästa/roligaste i ditt jobb?

- Det finns en stor variation bland de olika projekten vi jobbar med. Varje projekt är en ny utmaning. En del lösningar är återkommande förstås, men andra måste man fundera lite kring och kanske ta hjälp med för att få till den bästa lösningen för kunden. Det uppskattar jag. Min arbetsdag ser olika ut hela tiden och man vet inte riktigt när man kommer till jobbet på morgonen hur just den här dagen ska vara. Det är något som jag gillar. 

Vad värdesätter du mest i ditt arbete?

- Att jag till stor del kan styra min dag själv och att jag får vara både inne på kontoret och ute på byggarbetsplatsen och träffa kunder och leverantörer. Sedan är det mycket tillfredsställande att få hjälpa våra kunder och se dem bli nöjda.

Hur är det att jobba på Precast Abetong?

- Precast Abetong är ett stort bolag med goda karriärmöjligheter, men samtidigt väldigt familjärt och tryggt. Man har ett modernt synsätt i företaget. Jag har varit föräldraledig i två omgångar under mina år här, sex månader varje gång och det har fungerat jättebra. Här är en bra stämning, öppen och välkomnande och man hjälper gärna varandra. Och med hög kompetens i korridoren finns det alltid plats att lära sig mer.

Vad är det bästa med att jobba på  Precast Abetong?

- Det allra bästa måste jag säga är kollegorna, vi har en fin sammanhållning. Detta gäller även mellan olika avdelningar och kontor. Vi trivs tillsammans och har roligt på jobbet.

 

Här hittar du en lista över lediga jobb