Patrik Carlsson, konstruktör

"Om du vill komma in i en stor gemenskap och möta nya, intressanta och kunniga människor, då ska du jobba på Heidelberg Materials"

Patrik Carlsson är konstruktör och jobbar just nu som koordinator/projekteringsledare på Heidelberg Materials Precast Abetong, division Hus. Han sitter på kontoret i centrala Göteborg tillsammans med ett tiotal arbetskamrater och kollegor från övriga bolag inom Heidelberg Materials i Sverige 

Beskriv vad du gör i ditt jobb:

- Mitt jobb innebär att jag kooordinerar projekteringen. Jag ser till så att projekteringen flyter på bra och att teamet har all den information som de behöver för att kunna projektera på ett effektivt och bra sätt. 

- Som koordinator blir jag oftast delaktig i projekteringsprocessen direkt när säljaren har sålt ett jobb. Då har jag ett möte med säljaren och efter det skapar jag ”Internal guidelines”, ett dokument där jag beskriver vad som är sålt, vad ska vi projektera och vad de ska tänka på vid projekteringen. Efter det så kontrollerar jag så att underlagen är korrekta och att vi kan använda dem, utan ett bra underlag så blir det inte så mycket gjort. Innan teamet drar igång med att projektera så har vi en genomgång av ”Internal guidelines” samt hanterar eventuella frågor som uppkommer. Under projekteringen ser jag till så att projekteringstider hålls, hanterar frågor som uppkommer, ÄTA-hantering, uppladdning av handlingar till olika portaler, frågor och samarbete med fabrik samt kvalitetsuppföljning.

- Då och då blir det att jag och mina kollegor på kontoret sätter oss i bilen och besöker något av våra projekt för att se hur de jobbar, men även för att möta människorna på byggena. Jag tycker det är ett perfekt tillfälle att skapa kontakt och samtala med de som monterar våra produkter. Men det viktigaste är nog att man alltid lär sig något nytt när man besöker ett bygge.  

Vad är roligast med ditt jobb?

- Att få vara spindeln i nätet och lösa de problem som uppkommer. Jag gillar att ha struktur, vilket är a och o i en koordinatorroll då jag hoppar mellan olika projekt och problem. Det är även roligt att få bolla idéer och lösa problem tillsammans med personalen i våra fabriker, de är så kunniga och lösningsorienterade.   

När mår du som bäst på jobbet, när är du som stoltast?

- Jag mår som bäst när projekten flyter på och är fyllda av den där härliga  känslan av att vi tillsammans fixar det. 

- Jag är som stoltast när jag står vid en byggnad som jag har varit med att skapat och känner att jag lämnar efter mig ett avtryck i samhället. Att kunna säga till mina nära och kära, detta har jag varit med och skapat, det är en mäktig känsla. 

Vad är det bästa med att jobba på Heidelberg Materials Precast Abetong?

- Det bästa är mina kollegor på kontoret och gemenskapen som finns bland alla oss som jobbar här, i fabriken och på kontoret. Om du vill komma in i en stor gemenskap och möta nya, intressanta och kunniga människor, då ska du jobba här! 

 

Här hittar du en lista över lediga jobb