Höga krav på kvalitet - betong är bästa materialet

Min bror som ägde Swetruck hade anlitat Abetong och var mycket nöjd. Så jag gjorde likadant. Betong är det bästa materialet, säger Rune Andersson, VD på Ljungby Maskin.

Endast 21 år gammal startade Rune Ljungbytruck i början på 60-talet. Efter att ha drivit företaget ett antal år tillsammans med din bror, och sedan sålt det till Kalmar Verkstad, startade han Ljungby Maskin. Företaget har idag 110 anställda och tillverkar hjullastare som exporteras till hela Europa. Riktiga tungviktare där den största modellen väger 35 ton.

När Rune Andersson skulle välja material till sin första industrilokal blev det betong. Kraven var mycket höga både på kvalitet, säkerhet och pris och hans bror hade byggt i betong och anlitat Abetong i Vislanda och var nöjd med dem. Så Rune gjorde som sin bror.

– Stommarna som jag beställde vägde 960 ton och kostade nästan en miljon kronor. Så jag räknade ut att betongen kostade en krona kilot. Det tyckte Abetong var rätt roligt, att jag använde den måttstocken, minns Rune Andersson.Förutom kvaliteten i materialet och den höga hållbarheten är Rune Andersson mycket imponerad av att Abetong alltid levererar snabbt oavsett hur mycket de har att göra. Ingenting är omöjligt.

– En gång när vi skulle bygga till sa arkitekterna att de aldrig skulle hinna enligt tidsplanen. Men då sa Abetong ”ja, vi hjälper dig Rune”. En annan gång hade de fullt upp med att bygga en stor fabrik åt Biltema i Halmstad, men det var heller inga problem. ”Vi lägger in dig mellan varven Rune, sa de”. De är alltid lätta att kommunicera med. 

Fyra gånger har han byggt till fabriken i Ljungby. Det är inte omöjligt att det blir en femte gång. Och den nya byggnaden kommer i så fall att konstrueras på exakt samma sätt som tidigare.

– Vi har alltid byggt i betong med Abetong och det kommer vi att fortsätta med, säger Rune Andersson bestämt.

Lasse Ewers

Försäljning industristommar hela Sverige. Försäljning flerbostadshus Skåne och Blekinge.

Ladda ner