Betong självklara valet när snabbväxande Alutrade bygger ut

Växjöföretaget Alutrade är en komplett leverantör av aluminiumprofiler till en mängd olika branscher inom tillverkningsindustrin. Företaget har vuxit i snabb takt under de senaste åren och gått från att omsätta 80 miljoner kronor 2013 till 180 miljoner kronor 2020.

– Den snabba tillväxten har såklart gjort att även behovet av större lokaler med mer lagerkapacitet har ökat. För tre år sedan byggde vi ut tillsammans med Abetong. Då var det cirka 1500 m2 lager. Nu är det dags igen och den här gången blir det ytterligare 1100 m2 lager att växa framåt i, berättar Mattias Söderqvist, VD på Alutrade.

Valet att bygga med betongstomme har många fördelar, menar Mattias.

– För oss är betong det självklara valet av flera anledningar. Hög brandsäkerhet, bättre inbrottsskydd och att det är nästintill underhållsfritt är några viktiga faktorer. Prisbilden spelar förstås också in, betong är en relativt billig lösning som håller över tid, säger han.

Alutrade är idag cirka 35 anställda och planerar för fortsatt tillväxt. De hjälper ofta sina kunder hela vägen från produktidé till färdig aluminiumkomponent. Engagemang, kompetens och stort kundfokus är viktiga grundvärderingar när de bygger långsiktiga kundrelationer. Och det är även bitar Mattias känner igen i samarbetet med Abetong som leverantör.

– Vi har alltid en bra dialog med Abetong och är trygga med att de levererar det de lovar. Precis som Alutrade har de lång erfarenhet och stor kompetens inom sitt område.
 

Uldis Lundin

Försäljningschef Syd, Försäljning Småland och Östergötland

Ladda ner