Säkerheten är viktig – därför väljer vi betong

Olika byggherrar har kommit och gått genom åren när Leba AB har behövt expandera sin fabrik i Hillerstorp. Men leverantören av byggmaterialet har alltid varit Abetong. 

– Vi är ju en ytbehandlingsindustri som jobbar med pulverlackering och för oss är brandsäkerheten oerhört viktig. Vi vill ha det absolut bästa som finns och det är en betongstomme. Abetong vet hur vi vill ha det och levererar alltid i tid, säger Lars-Erik Backstig, grundare till Leba.

Lars-Erik startade företaget i liten skala 1979 i en hyrd lokal. Affärerna gick snabbt mycket bra och verksamheten växte så det knakade. Redan efter fem år var det dags att bygga den första egna industrilokalen i Hillerstorp och idag, nästan 40 år senare, har företaget 80 anställa och lokalerna har vuxit till 23 000 kvadratmeter i Hillerstorp.

– Våra maskiner står aldrig helt still. Några av dem körs varje natt för att bibehålla en hög servicenivå mot våra kunder. Det  betyder att det lackerade godset faktiskt kan lämna oss inom 24 timmar, säger Lars-Erik.

Även om han lämnat över produktion och vd-skap till sönerna så är det en viktig bit i företaget som han inte vill släppa - byggkontakterna med Abetong.

– Jag är 76 år men tycker är det är så roligt fortfarande. Jag har alltid hållit i våra byggnationer. Får man göra det man trivs med så mår man bra och sönerna kan ägna sig fullt ut åt produktionen. 

– Abetong har ju alla våra ritningar och mått sedan tidigare byggnationer. Därför har det alltid varit väldigt lätt att fortsätta bygga ut på samma höjd med takstolar och annat. Det är smidigt både för dom och för oss att fortsätta på samma spår, säger Lars-Erik.

Lasse Ewers

Försäljning industristommar hela Sverige. Försäljning flerbostadshus Skåne och Blekinge.

Ladda ner